Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - زهرا محمودی؛ در روزهای اخیر تب و تاب طرح صیانت از حقوق کاربران افزایش داشته است. طرحی که جزییات زیادی از آن در دسترس نیست و حتی از سوی مسئولان نیز ادعاهای ضد و نقیضی در رابطه با آن وجود دارد.

این طرح واکنش‌های زیادی از سوی افراد به دنبال داشته است و سد مخالفانش قابل مقایسه با موافقان آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غالب مخالفان به موضوع مشاغل و نیز حق افراد در دسترسی آزاد به اطلاعات را از علل مخالفت خود عنوان می‌کنند.

در همین راستا، اقتصاد آنلاین یک نظرسنجی در اینستاگرام خود قرار داد و نظرات مخاطبان را در مورد این طرح جویا شد. با توجه به نتایج این نظرسنجی، 14درصد از مخاطبان اقتصاد آنلاین با این طرح موافق و 86درصد با آن مخالف بوده‌اند؛ آیا طرحی که از همان ابتدا با این حجم از مخالفت عموم روبروست، محکوم به شکست نیست؟ 

نکته‌ای که در مورد طرح صیانت وجود دارد و بسیاری از مخالفان هم به آن اشاره داشته‌اند، مساله کسب و کارهای آنلاین است. طی سال‌های اخیر کسب و کارهای آنلاین به شدت رشد داشته و درآمد درصد زیادی از مردم به فضای مجازی گره خورده است. چنانچه باتوجه به نظرسنجی اقتصاد آنلاین نیز 72درصد از مخاطبان اقتصاد آنلاین از رابطه مستقیم کسب و کار خود با فضای مجازی خبر دادند. در چنین شرایطی که درصد زیادی از افراد به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از فضای مجازی کسب درآمد می‌کنند، چنین طرحی آیا می‌تواند منافع عمومی را دنبال کند؟ 

این نتایج سبب شد اقتصاد آنلاین در یک پست اینستاگرامی نظر مخاطبان را در مورد چرایی مخالفت با این طرح جویا شود. غالب افراد به دلایل مختلف، مخالفت خود را با این طرح اذعان داشته‌اند.  یکی از مخاطبان در دلایل مخالفت خود با این طرح به سخت شدن ارتباط با اعضای خانواده در خارج از کشور اشاره کرده بود.

مخاطب دیگری نیز گفته بود اینستاگرام تنها منبع درآمد وی است و با این طرح، افرادی که از این طریق معاش می‌کنند با مشکل مواجه خواهند شد. یکی دیگر از مخاطبان نیز در این باره نوشته بود: دانشجویان با این طرح به مشکل خواهند خورد چرا که دسترسی به مطالب علمی روز را برای آنها مشکل خواهد کرد.

بسیاری نیز گفته‌ بودند دسترسی آزاد به اطلاعات از حقوق شهروندی است و کسی نباید ما را از این حقوق محروم کند.

البته عده‌ای نیز می‌گفتند هنوز جزئیات طرح مشخص نیست و نمی‌توان درموردش نظر داد. عده‌ای دیگر نیز می‌گفتند کسانی که با طرح مخالفند، هنوز طرح را نخوانده‌اند که البته در پاسخ به این افراد باید گفت: هر طرحی چه خوب و چه بد در ابتدا باید با اقناع عمومی همراه باشد و وقتی همچنان تلاشی برای اقناع عمومی صورت نگرفته، با تمام منفعت‌های احتمالی باز هم راه به جایی نخواهد برد.

در نهایت مشخص نیست که انتهای این طرح عجیب و مبهم مجلس به کجا خواهد رسید. اما آنچه مشخص است اینکه در دنیای امروز زندگی همه به طرف مختلف با فضای مجازی گره خورده و منطقی نیست که با تصمیمات ناگهانی و بدون توضیح و توجیه مردم، تصمیمی را اجرا کرد.

 

پربیننده ترین ثبت‌ نام ۳میلیون نفر برای دریافت اینترنت هدیه «آموزش مجازی» جدی‌ تر شدن راه‌ اندازی شبکه ملی اطلاعات / پاسخ به اما و اگرهای اینترنت ملی کمیسیون طرح صیانت از فضای مجازی به وعده قالیباف به مردم عمل می کند؟ پیامک های تبلیغاتی اپراتورها چطور غیرفعال می‌شود؟ پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌ زده استان کرمان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: زهرا محمودی زهرا محمودی طرح صیانت از فضای مجازی اقتصاد آنلاین فضای مجازی طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۶۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است

  حجاب پوششی است که برای پوشاندن سر و بدن به آن در دین مبین اسلام دستور داده شده است برای حفظ مقام و جایگاه زن برای قرب الله بر حفظ حجاب دستور داده شده است و در کشور ما نیز بر این بسیار تأکید شده است.
 
 حجاب پوششی از نگاه دینی برای نشان‌دادن شرافت یک فرد به کار می‌رود کاربرد واقعی اجتماعی - فرهنگی و روان‌شناختی حجاب به طور گسترده برای حفظشان، مقام و جایگاه زن به آن تأکید شده است.
 
 حجاب در ادیان یهودیت، مسیحیت و به‌ویژه اسلام مورداستفاده و به آن تأکید شده است در بسیاری از ادیان دیگر نیز بر انواع پوشش برای زنان و مردان توصیه شده است حجاب نماد موقعیت زنان است.
 
 در بین افراد جامعه برخی با این سؤال مواجهه می‌شوند باتوجه‌به تأکیدات مختلف و دعوت به رعایت حجاب به‌خصوص در جوامع ایرانی برای برخی از افراد این سؤال پیش می‌آید که بااین‌همه تأکید و ضرورت بر حفظ آن آیا در قران کریم که کتابی از جانب پروردگار است تأکیدی بر این امر شده است؟

 

آیا در قرآن، منبع اصلی دین اسلام بر حجاب تاکید شده‌ است؟


حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد غلامی، مدرس حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) زاهدان بیان کرد: گاهی اوقات سؤال می‌شود که تأکید در پوشش و حجاب در قرآن نیست این امر ذکر شده و در آیات قرآن که منبع اصلی دین ماست به این مطلب آیا توجه و حساسیتی وجود دارد که شما نیز تا این حد حساسیت دارید.

وی ادامه داد: باید بدانیم مطالب و معارف دینی ما چند منبع دارد و مجتهدین و فقها اعزام زمانی که می‌خواهند حکمی دهند ممکن است از یکی از چهار منبع این حکم را ارائه کنند که هر کدام نیز حجت است یکی از آنها قرآن کریم است اصلی‌ترین منابع است.

مدرس حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) زاهدان تصریح کرد: دیگری سنت پیامبر و اهل‌بیت علیه‌السلام است سومین منبع اثبات عقل مسلم انسان است که شرایط خود را دارد و چهارمین منبع دینی اجماع علما است مطلبی در قرآن دیده نشود از ائمه نیست روایتی دریافت نشود و عقل انسان نیز بر آن درکی نداشته باشد برای همه فقها برای متفق هستند که این امری دینی است.

وی افزود: اگر مطلبی در هیچ‌کدام از این چهار منبع یافت نشد آنگاه می‌توان گفت که این دینی نیست و بدعتی در دین است؛ اما خیلی از احکام در قرآن نیامده در روایات آمده است خیلی از احکام در روایات نیامده؛ اما در قرآن است بسیاری از احکام عقل حکم می‌کند.

 

بسیاری از احکام دینی در زندگی از اجماع فقها است


حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامی تشریح کرد: بسیاری از احکامی که در زندگی پیاده می‌کنیم از اجماع فقها است به طور مثال از نکاتی که در قرآن نیامده؛ اما همه به آن عمل می‌کنیم می‌توان به جزئیات نماز پنج‌گانه اشاره کرد.

وی ادامه داد: اینکه صبح باید دو رکعت نماز بخوانیم ظهر ۴ رکعت از ۴ رکعت مغرب سه رکعت و برای نماز عشا نیز چهار رکعت باید بخوانیم اینکه تسبیحات اربعه باید آرام گفته شود هم و قل والله باید بلند گفته شود.

مدرس حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) زاهدان اذعان کرد: اینکه در حرکت دو سجده و یک رکوع وجود دارد اینکه در رکعت دوم باید دعای دست و تشهد خواند اینکه در روزه باید ۳۰ روز روزه گرفت و مبطلات آن چه است اینکه در خمس هر آنچه که در سر سال اضافه آمده است باید داده شود یا هدیه به مراجع خمس ندارد.

وی افزود: در پرداخت زکات بسیاری از توضیحات احکامی که انجام می‌شود بر فتوا و اجماع علماست حتی برخی از کلیات نیز در قرآن نیامده است دلیل اینکه به آن عمل می‌کنیم بر این است که در روایات صحیح آمده است؛ چون بر آن دلیل عقل داریم اجماع علما بر آن آمده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامی اذعان کرد: قرار نیست همه احکام در قرآن آمده است تا آن را بپذیریم خیلی از آنها پذیرفتیم و به آن یقین داریم ممکن است در قرآن نیامده باشد؛ اما در روایت ذکر شده باشد.

وی ادامه داد: و اما بحث حجاب در قرآن نیست بسیاری از آیات حجاب ذکر شده است اگرچه در روایات ریز مبانی حجاب روایت و دلیل داریم؛ اما در قرآن نیز بسیاری از دلایل گفته شده است.

مدرس حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) زاهدان در پایان گفت: در قرآن هم از نوع پوشش هم از نوع گفتار هم از نوع رفتار ذکر شده است تماماً به آن اشاره شده است سوره مبارکه احزاب و سوره مبارکه نور در این دو سوره مبارک بسیار از حجاب ذکر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • صیانت از آرای مردم در مرحله دوم انتخابات استان تهران تضمین می‌شود
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • حماس: تحت فشار نظامی، هیچ طرحی را برای توقف جنگ غزه نخواهیم پذیرفت
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • چرا حمله صهیونیست‌ها به رفح محکوم به شکست است؟
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است