Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان گفت‌وگویی با صادق ستاری‌فر، کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و از طراحان طرح صیانت انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

هدف  طرح صیانت مسدود کردن پلتفرم‌های کاربردی مانند اینستاگرام نیست

- طرح صیانت بیشتر برای حمایت از کاربران و خدمات پایه کاربردی است یعنی پلتفرم‌هایی که به کاربران خدماتی را ارائه و شرایط و ضوابط فعالیت را پیش‌بینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- طرح اصلاً هدفش خارج و مسدود کردن پلتفرم‌های کاربردی مانند اینستاگرام نیست و چه بسا اگر این پلتفرم‌ها بتوانند در بستر قانونی فعالیت کنند، حمایت‌هایی را هم از آنها داشته‌باشد. 

- قرار نیست شبکه‌های خارجی مسدود شوند و بناست تا فضا به نحوی مدیریت شود که فعالیت این شبکه‌ها در فضایی رقابتی ادامه داشته باشد و مردم از خدمات آنها استفاده کنند.

محیط کودک و نوجوان ما باید محیط امن، سالم، ارزان و صیانت شده‌ باشد

- منهای تبلیغ و ترویج موارد نامناسب، اینستاگرام یک پلتفرم مؤثر است که هزاران کاربر از طریق آن امرار معاش می‌کنند. بنابراین فضایی دوگانه در این خصوص وجود دارد و دسترسی‌ها آزاد است.

- هم کودکی که در حال حاضر از آموزش‌های مجازی استفاده می‌کند، می‌تواند به محتوای نامناسب موجود در اینستاگرام دسترسی داشته باشد و برای کودک و نوجوان ما محیط مناسب، امن و سالمی نیست و هم فعال بازاری که حقیقتاً از آن استفاده اقتصادی دارد و در حوزه بازاریابی و تبلیغات کالا و خدماتش نان‌آوری می‌کند، در این بستر فعالیت دارند. بنابراین در طرح به جد اشاره شده که محیط کودک و نوجوان ما باید محیط امن، سالم، ارزان و صیانت شده‌ای باشد.

در زمینه صیانت از کودکان در فضای مجازی کشورهای پیشرفته بسیار عقب هستیم

- ما شاید در این زمینه نسبت به کشورهای پیشرفته بسیار عقب هستیم. اتحادیه اروپا سال‌ها این مسئله را تصویب و اجرایی کرده‌است و تمام کشورهای پیشرفته دنیا در حوزه‌های آی‌تی و فناوری ضوابطی را در خصوص دسترسی کودک و نوجوان پیش‌بینی و اجرایی کرده‌اند،‌ اما ما متأسفانه هیچ‌گونه ضوابطی را برای دسترسی کودک و نوجوانمان پیش‌بینی نکرده‌ایم.

- در شرایط کنونی که بیش از ۱۰ میلیون کودک ما به فضای مجازی دسترسی دارند، ما هیچ سیاستی درباره ابزار و محتوای دسترسی و پلتفرم‌های موجود نداریم.

- این طرح نمی‌گوید پلتفرمی از دسترسی خارج شود، بلکه می‌گوید کودک و نوجوان من یک حقوقی دارد که این حقوق نباید نادیده گرفته شود. حتی برای فعالان کسب و کار هم همینطور.

امکان رفع فیلتر توئیتر و تلگرام با اجرای طرح حمایت از کاربران

- به موجب این طرح امکان رفع فلیتر توئیتر و تلگرام هم وجود دارد. قبلاً در سیاست‌هایی که شورای عالی فضای مجازی تصویب و آقای روحانی ابلاغ کرده‌بود هر پلتفرم خارجی که می‌خواهد در کشور فعالیت کند باید در کشور دفتر حقوقی داشته‌باشد و این چیز جدیدی نیست که بخواهد در این طرح آمده باشد.

- ما هم در این طرح گفته‌ایم امکان اینکه آنها در کشور ما دفتر حقوقی داشته‌باشند،‌ خیلی کم است، اما می‌توانند یک نماینده معرفی کنند. این نماینده می‌تواند یک شخص ایرانی یا غیر ایرانی، سفارتخانه، یک شرکت یا فردی حقیقی باشد و در این طرح این مسئله پیش‌بینی شده تا فعالیت پلتفرم‌های خارجی تسهیل شود.

 

مادامی که جایگزینی برای پلتفرم‌های اثرگذار تعریف نشود، از دسترس خارج نمی‌شوند

- البته طرح فعلاً در حد یک پیش‌نویس است و ما نمی‌دانیم مواجهه نمایندگان مجلس با آن چگونه خواهد بود، اما در آن پیش‌بینی شده پلتفرم‌های اثرگذار که دارای کاربران زیاد هستند، مادامی که جایگزینی برایشان تعریف نشود، از دسترس خارج نشوند.

- جایگزین هم باید به گونه‌ای باشد که در درجه نخست زیرساخت فنی لازم را داشته باشد و تعداد قابل‌توجهی از کاربران در شبکه‌های پیش‌بینی شده به عنوان جایگزین حضور داشته باشند و انتخاب کنند و مردم بتوانند آزادانه از بین پلتفرم‌های موجود مثلاً توئیتر، اینستاگرام و تلگرام انتخاب کنند.

در طرح صیانت نگرانی‌های مردم پوشش داده‌شده است

- ما چرایی عدم اقبال مردم به پلتفرم‌های داخلی را بررسی کردیم. مردم می‌گویند اولاً زیر‌ساخت فنی شبکه‌های داخلی مناسب نیست و دوم اینکه می‌گویند امنیت نداریم و شنود می‌شویم.

- در طرح صیانت هر دوی این نگرانی‌ها پوشش داده‌شده تا هم مردم شنود نشوند و امنیت داشته باشند و هم آزادی‌های مشروع در اصل ۲۲ و ۲۳ قانون اساسی به رسمیت شناخته شده‌است.

- سرعت، محیط ابری، حجم بارگذاری داده‌ها و امکان ارتباطات اجتماعی گسترده هم از جمله مسائلی است که در حوزه زیرساخت فنی مطرح است. مثلاً ما نتوانسته‌ایم شبکه‌ای با ارتباطات گسترده اجتماعی مانند توئیتر ایجاد کنیم. مردم می‌خواهند فعالیت اجتماعی داشته‌باشند. در این طرح حمایت‌های لازم برای گسترش زیرساخت‌های فنی شبکه‌های داخلی پیش‌بینی شده است.

طرح صیانت خوب تبیین نشد/ نسخه جدید طرح، نقاط قوت زیادی دارد

- طرح صیانت خوب تبیین نشد. الان مردم همان نقدهایی را به طرح اعلام وصول شده مطرح می‌کنند که ما سابقاً به طرح اولیه داشتیم.

- مردم با طرحی مواجه شدند که تغییر کرده و حق داشتند نسبت به آن موضع‌گیری داشته باشند. در حالی که طرح جدید نقاط قوت زیادی دارد.

- همچنین اگر نقاط قوت طرح به خوبی تبیین شود و مردم بدانند چه مزیت‌هایی دارد و صادقانه با مردم صحبت شود و مردم آگاه شوند، قطعاً اقبال اجتماعی برای اجرای طرح شکل خواهد گرفت.

 

باید‌ها و نبایدهای طرح صیانت برای دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی است، نه مردم

- این قانون می‌گوید حریم خصوصی مردم ما حفظ شود و شنود نشود. این قانون ایجابی است و قرار نیست محدودیتی برای فعالیت مردم ایجاد کند.

- این قانون به جای آنکه برای مردم جرم‌انگاری کند برای دولت و دستگاه‌های دولتی جرم‌انگاری می‌کند و باید‌ها و نبایدهایش برای دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی است و برای مردم حق آزادی و انتخاب قائل شده‌است.

- در قانون ماهواره یا قانون جرائم رایانه‌ای مجازات‌ها متوجه کاربر و شخص استفاده‌کننده و مردم بود، اما اینجا متوجه مسئول است. این مسئول کیست؟ صاحب پلتفرم، صاحب اپراتور و متولی امر وزارتخانه است و برای آنها جرم‌انگاری شده‌است.

- پلتفرم در مقابل ارائه خدمات به مردم، صاحب اپراتور در مقابل خدمات به پلتفرم و دولت در مقابل ارائه خدمات به اپراتور مسئول است و این نظام سلسله مراتبی مسئولیت را برای ارائه خدمات بهتر به کاربر تعریف می‌کند، اما چون ابعاد این قانون فنی است باید قانون شفاف اینها را تبیین و تفسیر کند تا مردم با آن همراهی کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تلگرام کودک اینستاگرام توئیتر طرح حمایت از کاربران طرح صیانت کودک و نوجوان پیش بینی شده داشته باشند پلتفرم ها طرح صیانت نقاط قوت شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صیانت از آرای مردم در مرحله دوم انتخابات استان تهران تضمین می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، صبح چهارشنبه در جلسه ستاد انتخابات استان تهران که با حضور سید عباس جوهری، رئیس ستاد انتخابات استان و فرمانداران و سایر اعضای ستاد در استانداری تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه در مرحله دوم انتخابات با شرایط جدیدی روبرو هستیم، اظهار کرد: ضروری است که از موقعیت «وعده صادق» و برتری راهبردی نظام اسلامی در دنیا بهره بگیریم و مشارکت حداکثری مردم را به عنوان سرمایه‌های اجتماعی به سمع و نظر دنیا برسانیم.

استاندار تهران با تاکید بر امیدآفرینی و تداوم پاسخگویی به مردم، گفت: مسؤولان تلاش کنند در این زمینه رضایت حداکثری مردم را کسب کنند.

فخاری با اشاره به برگزاری انتخابات الکترونیکی در حوزه انتخابیه تهران، عنوان کرد: صدا و سیما و رسانه‌های جمعی و اصحاب رسانه همگی بکوشند تا مزیت‌های برگزاری این نوع از انتخابات که یک حرکت نو، جدید و جذاب است به خوبی تبیین شود. وی با تاکید بر اینکه از رأی گیری الکترونیک باید به عنوان کاری جدید در جهت سلامت انتخابات یاد شود، گفت: موقعیت رأی گیری به واسطه این صندوق‌ها بسیار محافظ و بدون دسترسی غیر می‌باشد و ضروری است که موضوع حفظ کامل اطلاعات با شرایط قانونی را برای همه مردم بازگو کنیم.

استاندار تهران در ادامه با بیان اینکه موضوع رقابت در آستانه انتخابات به حداکثر سازی رأی کمک زیادی می‌کند، اظهار کرد: باید بدانیم که حتی با یک رأی سرنوشت انتخابات را تغییر می‌دهد و صحنه انتخابات باید برای رقابت سالم باشد.

فخاری خطاب به فرمانداران و همه مسؤولان ستاد انتخابات استان تهران، گفت: با توجه به اینکه صحنه رقابت با حاشیه‌هایی همراه خواهد بود، مهم است که در این زمینه مواظبت‌های لازم صورت بگیرد.

استاندار تهران برگزاری دور اول انتخابات مجلس در استان تهران را توأم با کنترل مناسب و برآوردهای صحیح دانست و گفت: برای دور دوم نیز توصیه ویژه این است که کار انتخابات با همان حساسیت دنبال و فضای انتخابات پرشور و سالم و نوع رفتارها نسبت به دور اول تغییر نداشته باشد و در نهایت با نظارت کامل و درست از رأی مردم صیانت شود.

وی با اشاره به نوع جدید برگزاری انتخابات بیان کرد: در حوزه صندوق‌های سیار با وجود چالش حمل و نقل باید تلاش بر حداکثر سازی مشارکت باشد تا دامنه کسانی که می‌خواهند رأی بدهند افزایش یابد.

فخاری امنیت عام را در برگزاری انتخابات بسیار مهم دانست و افزود: تضمین امنیت قابل قبول برای انتخابات باید صورت بگیرد و ضروری است که این اطمینان به مردم داده شود که از آرای مردم، صیانت صد در صدی به عمل می‌آید.

استاندار تهران بر ضرورت گستردگی حوزه اطلاع رسانی تاکید کرد و افزود: باید از ظرفیت اطلاع رسانی استفاده کنیم و نامزدهای انتخاباتی نیز با حضور در موقعیت‌های مختلف و دفاع از برنامه‌هایشان تنور انتخابات را گرم‌تر کنند.

کد خبر 6099958

دیگر خبرها

  • بحث درباره کدام بازیگران سینما در توئیتر فارسی بالا گرفت؟!
  • کد تخفیف اکالا؛ خرید ارزان با ارسال رایگان
  • حمایت جمعی از مردم و بسیجیان مهریز از طرح نور
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • صیانت از آرای مردم در مرحله دوم انتخابات استان تهران تضمین می‌شود
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • تلگرام تحت نظارت بلژیک
  • اجرای کامل مصوبات شورای توسعه تشکل های مردم نهاد قزوین
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است